Skeive rettigheter

– Det er mye som står igjen på agendaen

De skeive organisasjonene ser tilbake på året som har gått. – Mye av den anti-skeive retorikken vi ser er importert, sier Jane-Victorius G. Bonsaksen, leder i Skeiv Ungdom.

Skeiv Ungdom-leder Jane-Victorius Bonsaksen.
Publisert

På spørsmål om hva som var høydepunktene i året som gikk, svarer Skeiv Ungdom-leder Jane-Victorius G. Bonsaksen at endringene som gjør blodgivning mer likestilt, og vedtaket om forbud mot konverteringsterapi er store fremskritt som bør feires mer.

– Et annet høydepunkt i 2023 var absolutt paraden i Oslo. Det var helt magisk å se alle menneskene og alt livet i gatene. Det gir meg håp for fremtiden og kampen videre!

– Hvor står kampene i 2024?

– Det er mye som står igjen på agendaen. Kampene generelt i 2024 tror jeg blir mer internasjonale. Mye av den anti-skeive retorikken vi ser her er importert, og det er viktig med internasjonal solidaritet. I tillegg må vi jobbe mer for å fremme bedre rettigheter for alle transpersoner. Helsetilbud, juridisk kjønn og diskriminering i lovverket er fortsatt noe vi sliter med, sier Jane-Victorius G. Bonsaksen.

– Rettssakene etter 25. juni starter, og her er det viktig å sikre at de berørte og pårørende får oppfølgingen de trenger og sikre at helsevesenet tar sin del av oppfølgingen.

 

Powered by Labrador CMS