Maggan (Josefin Neldén) har også et forhold til Lilly (Karin Franz Körlof).

Vant svensk homopris

Flere av skuespillerne i serien var med på gaygallaen for å motta prisen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 4. februar gikk QX Gaygalla 2019 av stabelen i Stockholm. Den årlige prisutdelingen er i regi av den svenske skeive gratisavisa QX. Årets tv-program gikk til den allerede prisbelønte svenske serien «Vår tid er nå», der handlingen er lagt til familierestauranten Djurgårdskällaren i etterkrigstidas Stockholm.

I seriens to sesonger med temaene svik, kjærlighet og fremtidshåp, som i skrivende stund ligger på NRK Nett-TV, innleder (spoiler alert!) fagforeningslederen Maggan et seksuelt forhold til sosialbyråden Britt Gahn, samtidig som Gustav Löwander sliter med å akseptere sitt homofile begjær. Flere av skuespillerne i serien var med på gaygallaen for å motta prisen.

Tredje og siste sesong i serien vil bestå av ytterligere åtte episoder. Handlingen som har planlagt sendestart i løpet av året, skal utspille seg i perioden mellom 1968 og 1971.

«Takk for dette. Vi vil også rette denne til alle datidas Maggan, Gustav og alle andre som ikke har fått levd sine liv som de ville», sa Josefin Neldén, som spiller Maggan, på gaygallaen.

Powered by Labrador CMS