Litteratur

Val McDermid til Krimfestivalen

Mange populære krimforfattere, både norske og utenlandske, er klare for Krimfestivalen i Oslo.

Val McDermid er den ubestridte skotske krimdronningen, og mange av hennes bøker er blitt til populære TV-serier, som «Karen Pirie» og «Arr på sjelen» med Tony Hill og Carol Jordan.
Publisert Sist oppdatert

I helga 9. til 11. mars opptrer 53 forfattere på tre åsteder under Krimfestivalen i Oslo.

Krimfestivalen byr på forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer. Og ikke minst kommer skotske Val McDermid (67).

I 2010 ble McDermid belønnet med britiske Crime Writers' Associations høyeste utmerkelse, The Cartier Diamond Dagger for et livslangt kriminallitterært forfatterskap av særlig høy kvalitet.

Oversatt til 40 språk

Bøkene til den lesbiske krimforfatteren fra Skottland er oversatt til 40 språk med over ti millioner solgte eksemplarer. Cappelen Damm har utgitt Val McDermids bøker siden år 2000 da romanen «Retterstedet» ble en stor kritiker- og salgssuksess. I alt er 20 av hennes bøker oversatt til norsk, og den aller nyeste er «Bildene visker» (2021).

McDermid har skrevet 28 bestselgere, blant dem bøkene bak den populære tv-serien «Wire in the Blood» («Arr i Sjelen» på norsk TV2) - med psykologen Tony Hill i hovedrollen. De fleste av hennes krimbøker hører hjemme i en av tre serier med forskjellige hovedpersoner: Den lesbiske journalisten Lindsay Gordon, privatetterforskeren Kate Brannigan, og psykologen Tony Hill og hans kollega, politietterforskeren Carol Jordan.

Blodig lunsj

Torsdag 9. mars kommer Val McDermid til Oslo hvor hun skal samtale med Sarah Natasha Melbye hos Aschehoug kl. 19 i Sehesteds gate 3.

Fredag 10. mars blir det blodig lunsj hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 med Val McDermid og to nye britiske krimforfattere, Sam Lloyd og Sharon Bolton. Samtalen ledes av Hilde Sandvik, kjent fra NRK-podkasten Norsken, Svensken og Dansken.

Lørdag 11. mars er det nok en sjanse til å møte Val McDermid, når Gyldendal inviterer til internasjonal kafé i Sehesteds gate 4. I tillegg til McDermid kommer den nye britiske stjernen Sam Lloyd og det svenske forfatterparet Bjerre & Casserfelt.

Samtalene strømmes, så følg med på nettsidene til Krimfestivalen.

Mer info: krimfestivalen.no

Powered by Labrador CMS