Silje Nordnes.

Siljes hemmelige forelskelse

I podcastserien «Usagt» åpner Silje Nordnes seg om den første kvinnen hun forelsket seg i.

Publisert

Har du et øyeblikk i livet ditt som du alltid vender tilbake til? Noe du skulle ha sagt og gjort, men aldri har våget? Slik lyder åpningsmonologen i den nye podcastserien «Usagt». Den første episoden er viet til Silje Nordnes, og alt hun skulle ha sagt da hun for første gang ble forelska i en annen kvinne.

Kjærlighet ved første grillbein

Året er 2000. Sommeren da Silje Nordnes var 15 år, og jobbet i ferskvaredisken i lokalbutikken på hjemstedet Hamarøy. En helt vanlig dag dukket opp en kvinne med langt, sort hår som ba om grillbein. Silje forelsket seg umiddelbart.

Kvinnen er 20 år eldre, på alder med moren hennes. Silje blir forvirra, redd og skamfull. Ingen måtte få vite at hun likte jenter.

Hun endte opp med å sykle rundt i nabolaget hvor hun tror den mystiske kvinnen bor. Hun ser for seg at hun blir tørst, at hun må inn et sted for å få et glass vann, at det tilfeldigvis er kvinnens hus.

Eller at hun faller og ender i grøfta, og kvinnen kommer og redder henne.

– Det skjedde jo selvfølgelig aldri. Også fordi hun ikke bodde der, sier Silje og ler.

Episoden tar oss med videre gjennom Siljes tenåringstid. Følelsen av å være alene, selv om hun hadde gode venner. Frykten for at noen eller noe skulle avsløre henne.

– Takk, for at du var der

Vi tar også turen tilbake til jobben som programleder for P3 Morgen, til sendingen rett etter terrorangrepet på nattklubben Pulse i Orlando i 2016. 50 mennesker døde i den dødeligste massakren i amerikansk historie, siden 11. september 2001.

– Kanskje det hadde vært best om jeg ikke er sånn jeg er, sa en gråtkvalt Silje på direkten.

Det er mange år siden hun har holdt legningen sin hemmelig, men likevel gnager hemmeligholdet i tenårene i henne. Silje har nå bestemt seg for at hun må møte denne kvinnen. Sammen med NRK finner hun fram til henne, og én dag tikker det inn en tekstmelding: Kvinnen er klar til å snakke.

Silje sier hun føler hun skylder kvinnen å si noe. Hvis det er én som skal få vite det, så er det henne. Men hva sier man til personen som har fått deg til å innse at du er lesbisk?

– Jeg vet ikke om jeg skal si takk? Takk, for at du var der, på en måte, uten at du visste det, prøver Silje seg fram.

I «Usagt» forteller Silje at det har vært viktig for henne å være åpen.

– Det har jo handla om mye for meg, om å gjøre opp for alt skuespillet. Og være ærlig og tro mot meg selv, og jeg har også vært veldig transparent. Litt på grunn av jobben min. Det å drive med personlighetsdrevet radio, som det heter, det å lage innhold av oss, da har det vært helt avgjørende at vi har vært ekte og ærlige. Det har på en måte også vært godt for meg.

Vi skal ikke røpe for mye, men slutten er langt mindre dramatisk enn Silje har fryktet. Tvert imot resulterer møtet i en hjertevarmende og rørende samtale om forsoning, sårbarhet og hvordan et tilsynelatende meningsløst møte med en fremmed kan bety så mye for en usikker, lesbisk 15-åring.

Klikk her for å høre på Siljes «Usagt»-episode.

Powered by Labrador CMS