Norges Fotballforbund

Lise Klaveness trakk seg fra konferanse i Qatar

Norges Fotballforbund (NFF) og president Lise Klaveness har trukket seg fra en konferanse med den internasjonale fagforeningen BWI i Qatar fordi pressen ikke fikk være tilstede.

Lise Klaveness.
Publisert Sist oppdatert

– Åpenhet er viktig for oss, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

BWI, som er en internasjonal fagforening for bygnings- og skogbruksarbeidere, holder sin årlige sportskonferanse tirsdag og onsdag. Konferansen har fokus på arbeidet for migrantarbeideres rettigheter i VM-verten Qatar.

NFF-president Lise Klaveness er i Qatar sammen med en delegasjon fra NFF, for å delta i torsdagens Fifa-kongress. Der er det forventet at den ferske fotballpresidenten skal kritisere Fifa fra talerstolen.

« Jeg drar med visse høye skuldre. Jeg er gift med en dame og skal inn i et land som har den politikken de har rundt homofili», for eksempel, sa Klaveness til NRK i forkant av reisen.

Klaveness, som tidligere i mars ble den første kvinnelige presidenten i Norges fotballforbunds historie, har i lang tid vært en tydelig stemme i Qatar-debatten. Hun har sittet i en arbeidsgruppe i NFF som har jobbet med Qatar og menneskerettigheter.

Powered by Labrador CMS