Masseskytingen

– Noen ganger får man bare synge falskt

«Men så ser jeg gatene fylles av farger og av folk. Som hever stemmen og flaggene våre i lufta. Å se at det er mange av dere gir meg håp,» synger Randi Oline Mæhlum.

Randi Oline Mæhlum synger om hvor viktig det synlig skeive samholdet er for de som er redde og skremt etter terrorangrepet.
Publisert

«Jeg skulle ønske at jeg ikke ble så redd. Men jeg blir det. Jeg blir det. Synes det er skummelt med det vonde som har skjedd. Så jeg blir det, jeg blir redd. Men så ser jeg gatene fylles av farger og av folk. Som hever stemmen og flaggene våre i lufta. Å se at det er mange av dere gir meg håp. Å se dere Dere gir meg håp.»

Randi Oline Mæhlum

– Jeg skrev bare ned hvordan jeg følte det og sang den inn og la den ut med det samme, sier Randi Oline Mæhlum.

Sangen hennes går til alle de skeive folka som har klatret opp på barrikadene etter terroren, fra de skeive folka som enda ikke våger.

– Når jeg hører på den nå etterpå synes jeg at jeg synger falskt, sier Randi Oline Mæhlum.

– Men noen ganger får man bare synge falskt....

Den nyutdannede musikeren har skrevet egne låter lenge, men ikke postet dem på sosiale media før.

Etter terrorangrepet ble det helt nødvendig for Randi Oline Mæhlum å ta del i det skeive fellesskapet. Sangsnutten hun har postet på Insta og Tiktok er kort og har enda ingen tittel. Men den er sterk.

– Sangen ble til i øyeblikket, det var noe jeg fikk behov for å uttrykke, sier hun.

– Kanskje den blir lengre etter hvert.

Reiste hjem

Som så mange andre var Randi i Oslo for å feire Pride sist helg. Men etter terrorangrepet fredag natt våget hun ikke å gå i den spontane pride- og protestparaden som ble gjennomført lørdag.

– Jeg var fremdeles i Oslo, men jeg gikk ikke i den, nei.

– Visste du om paraden?
– Ja, men jeg var engstelig. Jeg skulle ønske at jeg ikke ble så redd. Jeg syntes bare det ble så skummelt alt sammen.

Randi dro hjem til Brøttum, et tettsted like ved Lillehammer.

– Så så jeg hvor mange som gikk i parader og møtte på markeringer og så skulle jeg ønske at jeg var der. At jeg også kunne følt på det samholdet, sier hun.

I stedet har Randi Oline Mæhlum skapt en liten, dønn ærlig sang om hvordan det er å være skeiv og redd. Om effekten av hat og vold. Og om hvor mye mot det gir henne å se tusenvis av regnbueflagg heve seg i kamp og samhold.

Til høsten flytter hun til Oslo.
– Jeg ønsker bare at alle skal være trygge nok til å være seg selv, sier Randi Oline Mæhlum.

@randizvous Skrev en liten sak om hvordan jeg har følt meg de siste dagene. Jeg synger falskt men jeg synger. #oslopride #kjærlighet #happypride #norskmusikk ♬ original sound - RANDI
Powered by Labrador CMS