Mike Hadreas
Mike Hadreas

Sett hjertet mitt i brann

Mike Hadreas aka. Perfume Genius sitt nye album, «Set My Heart on Fire Immediately», slippes 15. mai.

Publisert Sist oppdatert

I mai kommer Mike Hadreas, bedre kjent som Perfume Genius, med sitt femte album, «Set My Heart on Fire Immediately».

Første smakebit fra albumet er låta og musikkvideoen «Describe» som kom i midten av februar. Dette er en tung låt som brenner seg sakte men sikkert inn i øregangen og sjela, hvor Hadreas synger «The lock on the door / Is barely holding / Can you just wait here with me?»

Regien av musikkvideoen har han stått for selv. Han ville utforske «en verden som går under, hvor det ikke finnes grenser. Ingen ytterligheter, ingen regler – eller snarere et helt nytt sett regler for hvordan vi omgås med hverandre og med omgivelsene» sier Mike Hadreas (38) i en presse- melding om «Describe».

Temaet gjennomsyrer hele det nye albumet som slippes i mai på Matador Records. Ifølge Hadreas er albumet født av et ønske om å utforske, om å være fri, og å slippe fri en vill spiritualitet, alt med queer som fortegn.

«Jeg skrev låtene til albumet med det i bakhodet at jeg ønsker å bli mer tålmodig. Det ble en metode for å samle alle de kaotiske trådene som omgir meg, og veve dem sammen til noe varmt og omsorgsfullt», sier Hadreas, en tidligere møbelselger fra Seattle, som dannet Perfume Genius i 2008. Debuten «Learning» kom to år senere. I 2012 kom «Put Ur Back N 2 It». «Et komplett homoalbum», ifølge artisten selv den gangen. «Kjæresten min spurte om det var så lurt å kjøre så hardt på den homogreia, og var bekymret for at jeg kom til å bli plassert i en nisje. Jeg gir faen.»

Powered by Labrador CMS