Urix

Rikkie vant Miss Nederland

Miss Nederland har kåret sin første transvinner noensinne, melder gscene.com.

Rikkie Valerie Kollé vant missekonkurransen søndag 9. juli: «Jeg ønsker å være en stemme og et forbilde for unge kvinner og skeive mennesker, og håper jeg å få til en endring i samfunnet.»
Publisert

Rikkie Valerie Kollé (22), som vant konkurransen søndag 9. juli, skal konkurrere om Miss Universe-tittelen i El Salvador som finner sted i desember.

Kollé ble kronen av sin forgjenger, Ona Moody, og den nåværende Miss Universe, amerikanske R'Bonney Gabriel

Kollé ble kronen av sin forgjenger, Ona Moody , og den nåværende Miss Universe, amerikanske R’Bonney Gabriel.

Transkjønnede har fått delta i missekonkurransen siden 2012. Kollé blir den andre transkvinnen i Miss Universe-konkurransen etter at den spanske modellen Angela Ponce vant Miss Universe Spania i 2018.

På Instagram uttrykte Kollé sin glede over å vinne konkurransen. «Jeg gjorde miljøet mitt stolt og viste at det kan gjøres. Og ja, jeg er en transkvinne og jeg vil gjerne dele historien min, men jeg er også Rikkie og det er det som teller for meg. Jeg gjorde dette med egen kraft og nøt hvert øyeblikk.»

Kollé endret navn fra Rik til Rikkie da hun var elleve år gammel og begynte transisjonen som 16-åring.

«Jeg vet bedre enn noen andre hvordan det er å føle seg alene og ikke være omgitt av bare positive tanker. Da jeg var liten og kom ut som transpersoner, var det ikke lett for alle, og jeg led også», skrev Kolle som endret navn fra Rik til Rikkie da hun var elleve år gammel og begynte transisjonen som 16-åring.

 

Powered by Labrador CMS