Skole

Kaller hverandre homo, hore, bøg og jøde

«Det er et økende problem. Det har økt over noen år, men har tilspisset seg i det siste», sier rektor Mona Elisabeth Larsen ved Revetal ungdomsskole i Tønsberg.

Ungdomsskoleelever i Tønsberg bruker krenkende ord både overfor medelever og ansatte.
Publisert

I et referat fra samarbeidsutvalget ved Revetal ungdomsskole i Tønsberg, rapporteres det om bekymringsfullt språkbruk. Ifølge referatet er språkbruken krenkende, både overfor medelever og ansatte.

Ordene som går igjen er nedlatende, eller uttrykkes på en nedlatende måte, om religion og seksualitet. «Homo», «hore», «bøg» og «jøde», er eksempler på dette, melder Tønsberg Blad.

Rektor Mette Krogh ved Ringshaug ungdomsskole har også hørt slik språkbruk blant elever.

«Generelt så har elevene fin oppførsel, men det forekommer. Dette er ikke et områdebasert problem, det er et sosialt problem blant ungdom», sier Krogh til Tønsberg Blad

Begge ungdomsskolene har tatt grep for å forebygge videre utvikling. Referatet viser til konfliktråd innad i klasser, og samtaler med elever og foresatte. På Ringshaug ungdomsskole fokuseres det på samarbeid med barneskolene der elevene kommer fra, og informasjon om hva ordene de sier faktisk betyr.

«Jeg tror problemet er at elevene ikke vet hva ordene betyr, og hvor ille det er å bruke dem. Åpenhet og kunnskap kan være med på å regulere. Skolen kan lære dem hva ting betyr og ha et fokus på språkbruk», sier Krogh.

Powered by Labrador CMS