Musikk

Ramón: Så klart det gjør vondt

Ramón er klar med debutalbum og kortfilm. – Jeg har alltid ønsket å være det forbildet jeg selv trengte.

Ramón.
Publisert

I slutten av september slapp Ramón sitt etterlengtede debutalbum «Så klart det gjør vondt». Sammen med albumet ble det sluppet en kortfilm med samme navn.

Singelen hans «Ok jeg lover» satte ny strømmerekord og gikk rett inn på 1. plass på Spotifys toppliste i februar. Låta ble strømmet over 600.000 ganger i løpet av de første 24 timene. Sangteksten er sår og oppriktig. Den handler om å ha blitt såret, og redselen for å bli såret av en mann igjen. Derfor trenger han at noen lover å bli.

Tekstene hans handler om menn og kjærlighet. Men det er få intervju med ham hvor han snakker om det. I et intervju med Blikk i juni i år fortalte Ramón:

– Jeg synes det er fint at det ikke er så mye fokus på det. Jeg har ikke fått én kommentar om at jeg sier «han». Men jeg tror kanskje det er spesielt for mine folk og min generasjon at vi ikke tenker så mye på det. Jeg har ingen problemer med å snakke om det. Det er bare ingen som har spurt.

– Men hvordan definerer du deg selv?

– Godt spørsmål. Jeg definerer meg som homofil. Jeg er sammen med en mann, og trives med det.

Helomvending

Etter det som har vært et rekordår for Ramón, har folk ventet i spenning på albumet. De nære og ærlige tekstene er hjertet i Ramón sitt univers, skrevet og produsert med sin faste makker Andreas Bache-Wiig.

Da jeg gikk inn i denne prosessen var tanken at dette albumet skulle handle om forskjellige faser av kjærlighetssorg, men det har endt opp med å bli en skildring av alt som har skjedd i mitt liv de siste årene. Ting ble helt snudd på hodet etter «Ok, jeg lover», og flere av låtene er en direkte konsekvens av at livet mitt tok en helomvending, sier Ramón.

Jeg føler jeg har jobbet med dette albumet i flere år allerede. Tidligere har jeg jobbet veldig prosjektbasert med EP’ene jeg har sluppet, mens nå har jeg hentet opp gamle låter og ideer som aldri har passet helt inn tidligere. Jeg gleder meg enormt til å vise de frem på albumet, og er veldig stolt av hver eneste låt. Jeg er i grunn overrasket over hvor personlig jeg har turt å være. Ofte synes jeg det er lettere å skrive om de tingene jeg ikke helt tør å prate om, så for meg blir det min måte å bearbeide følelser på.

19 konserter

Årets første singel «Ok, jeg lover» er et levende bevis på hvor oppsiktsvekkende langt Ramón allerede har kommet, og hvor iherdig fansen hans er. Låten satt norsk streaming-rekord første dagen, og streamet til platina på under én måned. Etter det har milepælene kommet på løpende bånd; «17-mai» satt nordisk TikTok-rekord i antall creations og ble soundtracket til nasjonaldagen vår, etterfulgt av det første Spotify Studio It’s Hits-samarbeidet mellom Norge og Sverige med Victor Leksell og låten «leilo brenner».

I oktober skal Ramón og bandet ta med seg albumet ut på veien, og spille hele 19 konserter Norge rundt. Turnéen, som har fått navnet «Byen er stor», avsluttes på hjemmebane i Oslo med to konserter på Sentrum Scene.

Det jeg elsker aller mest med å være artist er å spille live. Alle låtene mine lages for å kunne fungere live, og jeg tenker live i alle ledd av produksjonen, sier Ramón.

Powered by Labrador CMS