Pride

Avlyser parade etter trusler

NeadalsPride i Selbu og Tydal velger å avlyse årets parade etter hets og trusler.

Publisert

En ansatt i Selbu kommune ble i fjor kontaktet av politiet etter hatefulle ytringer på Facebook, i år fjernet en annen ansatt pride-pynten på rådhuset og kommentarfelt er fulle av hets og motstand ifølge Nea Radio.

Det var samme dag som NeadalsPride skulle arrangere prideparade i Selbu sentrum i juni i fjor at en ansatt i kommunen sendte et hakekors-flagg i pridefargene til et av medlemmene til det lokale pride-styret.

Vedkommende jobber i kommunen, men hendelsen skjedde utenfor arbeidstid. Derfor mener kommunedirektør Oddveig Kipperberg at Selbu kommune ikke kan ta ansvar for vedkommendes handlinger.

– Jeg synes det var veldig leit å høre at årets markering er avlyst. Jeg synes dette er en veldig viktig markering og et veldig positivt arrangement, sier Kipperberg til Nea Radio.

Nå er årets parade i Selbu avlyst som følge av trusler og hets. Det skriver NeadalsPride selv på Facebook. Noe av årsaken er at styret ikke orker på grunn av at de fikk så mye motstand, hets og negative kommentarer under pride-feiringa i fjor.

– Dessverre ser vi altfor mye av hets og hatefulle ytringer i sosiale medier. Det skremmer oss som lesere. Jeg synes generelt at dette er et stort samfunnsproblem og er veldig bekymret for den utviklingen vi ser, sier Kipperberg.

Se intervju med arrangørene av NeadalsPride:

Powered by Labrador CMS