«Lett å hate»

Nobels Fredssenter hedrer Noman Mubashir

Noman Mubashir hedres som Månedens dialogstemme for januar. Han får utmerkelsen for sine modige møter med meningsmotstandere i programserien «Lett å hate».

Tirsdag overrakte Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad diplomet for Månedens dialogstemme til Noman Mubashir på dialogbenken utenfor Nobels Fredssenter.
Publisert

Programleder Noman Mubashir, kjent fra Migrapolis og for NR-serien «Lett å hate», hedres som Månedens dialogstemme for januar av Nobels Fredssenter. Han får utmerkelsen for sine modige møter med meningsmotstandere i programserien «Lett å hate».

Hver måned gir Nobels Fredssenter en utmerkelse til noen som har gått i bresjen for god dialog, og for januar er det NRK-journalist og programleder for TV-serien «Lett å hate», Noman Mubashir, som mottar utnevnelsen «Månedens dialogstemme». I serien utforsker han diskrimineringen han og andre i liknende situasjoner opplever. «Han tar også initiativ til å oppsøke de som anses som avsenderne av hatet. Med en raus holdning overfor meningsmotstandere understreker han viktigheten av å snakke sammen på tvers av forskjeller», heter det i begrunnelsen fra Nobels Fredssenter.

«Fredsprisvinnerne har lært oss verdien av å lytte og å ha dialog som grunnholdning. Noman praktiserer disse prinsippene, og vi applauderer hans mot og ærlighet som betydningsfulle bidrag mot ekskludering og hat», sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

 

Powered by Labrador CMS