Pride

– Ålesund er en by for alle

Ålesund har fått mye negativ oppmerksomhet etter kontroversene rundt regnbueflagg. Nå skal Ålesund Pride sette byen i et positivt lys igjen når festivalen arrangeres for sjette gang.

Publisert

Ålesund Pride har startskudd søndag 9. juni, og for arrangør Ålesund Sentrumsforening, i samarbeid med flere, har det vært viktig å få frem budskapet om at Ålesund er en by for alle.

– Vi ønsker et mangfold og et samfunn med respekt og raushet for hverandre, sier Lisa Mari Sæther, daglig leder i Ålesund Sentrumsforening.

Ålesund Pride sparkes altså i gang søndag 9. juni og varer til 16. juni, mens den store paradedagen er lørdag 16. juni.

– Ålesund har jo vært i vinden den siste tiden, takket være flaggdebatten. Men så kom jo den gode nyheten om at formannskapet har vedtatt at ingen skal nektes å flagge med regnbueflagget. Det er gode nyheter, sier Sæther til Blikk.

– I år ligger vi godt an. Det er selvsagt mange detaljer som må på plass den siste uka før vi setter i gang 9. juni. I programmet er det mange flotte arrangementer hele uka, og det er noe for alle og enhver. Det virker som folk i Ålesund er klar for å feire Pride i år, sier Sæther

Hun hyller alle samarbeidspartnere, som inkluderer skeive organisasjoner og lokalt nærlingsliv.

Ikke i mål

Ålesund Sentrumsforening er arrangør og fungerer som en slag paraply for ulike aktører, som er med på å fylle opp programmet.

Ålesund Pride ble arrangert for første gang i 2018, og 4000 mennesker kom til byen for å delta i paraden. Nå venter nytt innrykk av festivaldeltagere.

– Da vi arrangerte for første gang, lot vi oss inspirere av Bygdepride i Ørsta/Volda. Vi så den gang hvor mye grums som dukket opp i kommentarfelter rundt omkring, sier Sæther til Blikk.

– Da innså vi at vi måtte ta et standpunkt, og gjøre mer for saken. Vi er ikke i mål, og vi er ikke der vi ønsker at samfunnet skal være. Viktigheten av å arrangere Ålesund ble derfor synlig for oss.

Info og fullstendig program: Ålesund Pride

 

 

 

Powered by Labrador CMS