Pride

Heiser regnbueflagget igjen i Ålesund

Åse skole i Ålesund heiste Pride-flagget mandag. Tirsdag tok de det ned igjen fordi én forelder hadde klaget. Nå vaier regnbueflagget i flaggstanga igjen.

Det ble foreldreoppgjør på Åse skole etter at Pride-flagget ble tatt ned tidligere denne uka.
Det ble foreldreoppgjør på Åse skole etter at Pride-flagget ble tatt ned tidligere denne uka.
Publisert

Det bekreftet rektor Vigdis Rønning ved skolen til Sunnmørsposten.

«Det stemmer at vi hengte opp Pride-flagget mandag morgen. Deretter tok vi det ned igjen i 9-tiden tirsdag», sier rektor Vigdis Rønning.

Hun sier at det var etter et sterkt ønske fra én forelder at hun landet på denne beslutningen.

«Bakgrunnen er at en forelder ikke ønsker å stille seg bak hele ideologien bak organisasjonen Fri. Derfor valgte vi etter ønske fra vedkommende å ta ned flagget. Forelderen ville ikke sende barnet sitt på skolen så lenge flagget hang oppe», sier Rønning.

Foreldreopprør

Det ble foreldreoppgjør på Åse skole etter at Pride-flagget ble tatt ned tidligere denne uka.

To av dem som stilte seg bak kravet om at Pride-flagget måtte opp igjen, er Kristine Mjelde Solevåg og Børre Andreassen.

«Dagens barn og unge har langt færre fordommer enn mange av oss voksne, og de er opptatt av mangfold og at alle skal være med. Ved å ta ned Pride-flagget, gir vi dem et helt feil signal», sier de til lokalavisa AESby.

– Overraskende og trist

«Åse skole har en veldig dyktig og fin rektor som har de rette verdiene og har vært flink å fremme mangfoldet på skolen. Derfor kom dette veldig overraskende på oss», sier foreldrene.

«Først og fremst var dette veldig trist. Ungene reagerer jo når de hører hva som har skjedd og synes det er trasig. Barn og unge i dag er langt mer opptatt av saker som likestilling, mangfold og miljø enn vi var – de har fått det inn med morsmelka. Da får vi et forklaringsproblem når noe slikt som dette skjer», sier Kristine Mjelde.

I en pressemelding forklarer rektor Vigdis Rønning at bakgrunnen for at flagget ble midlertidig tatt ned, var at en av elevene skulle få mulighet til å være med på noe som hen hadde gleda seg veldig til. Nå var dette ivaretatt, og da kunne flagget heises igjen.

«Det var viktig for meg å ta hensyn til denne eleven slik at vedkommende kunne få delta på det vedkommende hadde sett fram til. Men nå skal vi ta hensyn til alle de andre, og da velger vi å heise flagget igjen», sier rektor til Aesby.

 

Powered by Labrador CMS