Urix

Biden ber om unnskyldning

Presidenten beskriver amerikanske myndigheters heksejakt på skeive ansatte som et av de mørkeste kapitlene i landets historie.

Den 27. april utstedte president Biden en offentlig kunngjøring der han ba ofrene for Lavender Scare om unnskyldning for heksejakten de ble utsatt for.
Den 27. april utstedte president Biden en offentlig kunngjøring der han ba ofrene for Lavender Scare om unnskyldning for heksejakten de ble utsatt for.
Publisert

I forrige uke utstedte president Biden en offisiell kunngjøring der han ber ofrene for Lavender Scare om unnskyldning melder lgbtqnation.com

Bidens offisielle unnskyldning kommer under 70-årsmarkeringen for Eisenhowers presidentordre fra 23. april 1953, som bidro til at mellom fem- og titusen homofile og lesbiske ble etterforsket, avhørt eller sparket fra jobben fordi de var eller mistenkt for å være skeive.

Homofile menn ble omtalt som lavendelgutter derav navnet Lavender Scare Lavendelskremselen, som var en forfølgelse anført av moralsk panikk og datidens anti-skeive holdninger og politikk.

Skeive ble anklaget for å være kommunistsympatisører som infiltrerte toppsikkerhetsstillinger i den amerikanske regjeringen og utgjorde en sikkerhetstrussel for landet. Spesielt homofile menn, men også lesbiske kvinner ble hevdet å være like farlige som kommunister og mentalt ustabile. Det gjorde dem til lette ofre for utpressing og rekruttering av kommunister. Kongress- og utenriksdepartementets ledere godkjente etterforskning og tvangsoppsigelser som rammet tusenvis av mennesker.

I kunngjøringen beklager Biden at liv ble ødelagt av Lavender Scare. Han berømmer de modige aktivistene som sto opp og kjempet for skeives rettigheter og likestilling i det amerikanske samfunnet.

Paralell til i dag

Presidenten trekker ifølge lgbtqnation.com, linjer til dagens anti-trans og lhbt+politikk, og minner om at kampen mot hatet og diskriminering som lhbt+personer utsettes for er ikke over.

«Lovene som diskriminerer transpersoner og andre skeive gjenspeiler stigmaet og de hatefulle stereotypiene som farget Lavender Scare-politikken. Det må adresseres og bekjempes», skriver presidenten i kunngjøringen.

I fjor la demokratene fram lovforslaget Lavender Offense Victim Exonation Act som pålegger kongressen å gi en formell unnskyldning til ofrene for heksejakten. Utenriksdepartementet skal gjennomgå oppsigelsene og etablere et uavhengig forsoningsråd for gjenlevende og pårørende. Loven pålegger også utenriksdepartementet å etablere et styringsorgan som skal håndtere problemer lhbt+personer og deres familier møter i utenrikstjenester.

Powered by Labrador CMS