f.v. Olly Alexander og Nathaniel J. Hall i «It’s a Sin».

Er selv hivpositiv

Nathaniel J. Hall, aktuell i HBO-serien «It’s a Sin», ble hivsmittet som 16-åring, første gang han hadde sex.

Publisert

Nathaniel J. Hall dukker opp i tredje episode av den britiske HBO-serien «It’s a Sin», som har stor suksess for tiden. Hall spiller rollen som hivpositive Donald Basset.

Det utfordrende livet som hivpositiv som skildres i serien er velkjent for skuespilleren.

«Jeg fikk diagnosen som veldig ung. Jeg måtte jobbe meg igjennom all skammen med å være homo, takle homofobien jeg hadde tatt inn over meg, og så kom viruset på toppen av det hele», sier han i et intervju med Sky News.

Verken famile eller venner fikk vite at han var hivpositiv den gang.

«Først for et par tre år siden fortalte jeg det til noen få nære venner.»

I serien spiller han kjæresten til Ritchie, spilt av Olly Alexander. Akkurat som Ritchie, trodde aldri Nathaniel at han skulle bli smittet av viruset.

«Da jeg ble tilbudt hivtesten avslo jeg den først. Jeg følte meg sikker på at jeg, en hvit middelklassegutt som gjorde det bra på skolen, ikke kunne få hiv. En ganske idiotisk oppfatning, fordi det kan skje med hvem som helst. Jeg fornektet det nok på grunn av redsel.»

Da han fikk diagnosen var det utviklet medisiner som kunne bremse utviklingen av aids. Likevel fikk han vite at han ikke kunne regne med å leve lenger enn til han var 35-40 år.

­«En grusom beskjed å få for en tenåringsgutt. Det tok meg 15 år å takle diagnosen. Jeg var veldig redd for å smitte andre. Helt til i 2016. Takket være medisinske fremskritt trenger jeg ikke lenger å være redd for å dø av aids, og fordi vi nå har fått PrEP slipper jeg å være redd for å smitte partneren min», sier Nathaniel J. Hall til Sky News.

Ved siden av jobben som skuespiller er han hivaktivist.

«Til forskjell fra på 80-tallet, som handlingen i «It’s a Sin» er lagt til, er budskapet nå at du kan leve et lykkelig liv med god helse hvis du får hjelp og behandling.»

Powered by Labrador CMS