f.v. Rune Sæbønes og Anbjørn Steinholm Frislid.

Rune Sæbønes ny leder i Bygdepride Ørsta/Volda

Rune Sæbønes tar over stafettpinnen etter Anbjørn Steinholm Frislid.
– Vi vet at koronarestriksjonene vil gjelde også i 2021. Men på en eller annen måte, skal vi ut i gatene igjen, sier den nye lederen.

Publisert

Under årsmøtet til Bygdepride Ørsta/Volda sist fredag, ble det valgt ny leder og nytt styre.

Anbjørn Steinholm Frislid har vært leder i Bygdepride i tre år. Nå er han student i Trondheim, og fant det vanskelig å være leder samtidig.
– Lederen for Bygdepride bør være til stede i Ørsta og Volda, sier Anbjørn Steinholm Frislid.

Årsmøtet valgte Rune Sæbønes til ny leder. Med seg i styret har han Marthe Sommervold Christensen, Helle Høydal, Anita Iren Dahl – og Anbjørn Steinholm Frislid.

– For meg er det viktig at Anbjørn er med, så lenge han selv vil. Nå blir han økonomileder. Er det noe koronatiden har lært oss, er det at fysisk avstand ikke har så mye å si. Mange oppgaver tar vi greit via ymse kanaler på nettet, seier Sæbønes.

Styret er sammensatt av personer som i alder spenner fra tenårene til det Bygdepride kaller mellomaldrende.

– Det er fantastisk, og viser bredden vi har. Nå skal vi alle samle kreftene, og få til et fantastisk Bygdepride i mai i Ørsta og Volda, sier Sæbønes.

Vil ha med ungdommen

Det nye styret i Bygdepride er klar over at det må jobbes både med plan A, B og C.

– Det eneste vi vet nå, er at pandemien vil påvirke arrangementet i 2021. Men vi lover at det blir fysiske arrangement, konserter og faglige foredrag. Og i alle fall miniparadar. Alt i henhold til helsestyresmaktene, seier Sæbønes.

Årsmeldinga til Bygdepride viser at 2019/2020 var et merkelig år. Det var planlagt store arrangement, og så ble alt avlyst.

– Vi er glade for at vi fikk i stand et digitalt Bygdepride. Vi fikk over 20 000 visninger på videoene våre, noe som for oss er utrolige tall. Dette viser at Bygdepride betyr noe for folk. Ikke bare oss som er skeive, men for de fleste, seier Sæbønes.

På årsmøtet ble det lagt vekt på at ungdom må bli mere sentrale i Bygdepride.
– Derfor ble det vedtatt å sette ned et eget ungdomsutvalg, noe det nye styret har ansvar for å få gjennomført. Bygdepride 2021 vil ha ungdomsarrangement, samt at vi håper å videreføre samarbeidet med Ørsta sokneråd, seier Rune Sæbønes, nyvalgt leder i Bygdepride Ørsta/Volda.

Det nye styret i Bygdepride. f.v. Rune Sæbønes, Helle Høydal, Marthe Sommervold Christensen, Anita Iren Dahl og Anbjørn Steinholm Frislid.
Powered by Labrador CMS