Statsbudsjettet

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebrgstuen.

– Vil prioritere ytterligere styrking av lhbt-potten

– Arbeiderpartiets historie og homokampens historie går hånd i hånd, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebrgstuen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke etterlyste FRI-leder Inge Alexander Gjestvang mer midler til skeive organisasjoner og større forutsigbarhet i regjeringens tildelinger. Gjestvang mener at Støre-regjeringens reviderte statsbudsjett kun utgjør en beskjeden økning fra Solbergregjeringen.

– Med de utfordringene den skeive befolkningen står overfor i dag, er ikke dette den tydelige satsningen på bedring av skeives levekår og livskvalitet som vi gjerne skulle ha sett, uttalte Gjestvang til Blikk.

I Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett for 2022 ville partiet øke lhbt-potten med 10 millioner. Da den nye regjeringen la fram sitt reviderte budsjett i forrige uke, hadde de økt lhbt-potten med to millioner fra Solberg-regjeringens førsteutkast til statsbudsjettet for 2022.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier til Blikk at økningen er større enn to millioner.

– Dette stemmer ikke, budsjettet for 2022 styrkes med 7 millioner sammenlignet med 2021-budsjettet, sier Trettebergstuen til Blikk.

– Og det er nettopp fordi at mange skeive har utfordringer de ikke skulle behøve å ha, at jeg også i de kommende budsjettene vil prioritere ytterligere styrking av lhbt-potten.

SSBs ferske livskvalitetsundersøkelse kunne tidligere denne måneden avsløre en forverring av skeives levekår i forhold til den generelle befolkningen det siste året.

Trettebergstuen sier likestiling og lhbt-spørsmål lenge har vært en kampsak både for Arbeiderpartiet og for henne selv.

– Arbeiderpartiets historie og homokampens historie går hånd i hånd. Vi har vært med helt i front for partnerskapslov, felles ekteskapslov og bidratt til å innlemme kjønnsidentitet i straffeloven. Det er vi stolte av, men vi er ikke fornøyde. Vi har også et stort løft foran oss og en rekke store, uløste spørsmål som vi akter å ta på alvor. De tre største sakene fremover er nok at jeg kommer til å sette i gang en utredning om innføring av en tredje kjønnskategori, at vi skal skru til forbudet mot konverteringsterapi og lage en ny handlingsplan for lhbti+.

Powered by Labrador CMS