Serie

HBO forlater «Gentleman Jack»

BBC sier de er i samtale med serieskaper Sally Wainwright etter at HBO har trukket seg som produsent for serien. Nå spøker det for tredje sesong.

Suranne Jones som hovedkarakteren Anne Lister i «Gentleman Jack».
Publisert

Andre sesong av den suksessfulle serien «Gentleman Jack», som hadde premiere i vår, kan muligens bli den siste. Produksjonsselskapet og strømmetjenesten HBO har uttalt at de ikke vil gå videre med en tredje sesong av «Gentleman Jack».

«Da vi begynte denne reisen for mer enn fem år siden, visste vi at seriens skaper Sally Wainwright hadde en unik og overbevisende visjon, og det har vært enormt gledelig å se hvordan Anne Listers reise har gitt gjenklang hos seerne. Vi er utrolig takknemlige overfor Sally, til de upåklagelige Suranne Jones og Sophie Rundle, og til hele rollebesetningen og crewet for å bringe Anne og Anns historie til live», skriver HBO i en uttalelse til Deadline.

BBC er nå i samtaler med serieskaper Sally Wainwright om en mulig vei videre for serien.

Periodedramaet, som foregår på 1830-tallet, følger den virkelige historien om grunneier, pioner og «kjønnsavvikende gründer», Anne Lister, spilt av den tidligere «Coronation Street»-stjernen Suranne Jones. Lister blir ofte omtalt som historiens første moderne lesbiske kvinne.

På Instagram delte hovedrolleinnhaver Suranne Jones en video av flere feilklipp fra serien, i tillegg til sine tanker etter HBOs kunngjøring:

«Selv om det er triste nyheter Gentleman Jack ikke vil bli fornyet, har dette showet brakt så mange mennesker sammen, gjort det mulig for folk å dele historiene sine, brakt glede, følelser og kreativitet og gitt meg en ekte forbindelse til deg som publikum», skriver Jones.

«Jeg har aldri vært involvert i et show som har gjort så stor innvirkning på meg og rørt hjertet mitt som dette har gjort. Det var ikke alltid den enkleste jobben jeg har hatt ... men det var alltid verdt det å se responsen den fikk. Takk for all støtten. Takk til Sally Wainwright for å ha gitt oss denne fantastiske historien og lidenskapen (...) og til slutt, elsker jeg deg Sophie Rundle, du er en ekte venn og en total stjerne.»

Med hashtaggen #SaveGentlemanJack har «Gentleman Jack»-fansen allerede tatt til Twitter for å kreve seriens retur til tv-skjermen.

Powered by Labrador CMS