Pride

Beklager dårlig kommunikasjon

«Vi erkjenner at måten vi har kommunisert om situasjonen i Israel og Palestina har vært utilfredsstillende», skriver Copenhagen Pride i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka kunne Blikk melde at Copenhagen Pride insisterer på at samarbeidspartnere tar stilling til den humanitære situasjonen i Gaza. Noe som provoserte både sponsorer og Danmarks likestillingsminister.

I en pressemelding legger festivalen seg flat og erkjenner at kommunikasjonen har ført til forvirring og bekymring, både hos festivalens partnere og i offentligheten.

«Vi burde ha vært mer åpne og direkte i vår dialog med dere, og det beklager vi. Dere fortjener bedre fra vår side. Vår kommunikasjon var fylt med feil da vi i februar sa at vi ville stille spørsmål ved våre partneres aktiviteter i Israel og Palestina. Vi stiller ikke spørsmål eller krav til våre partnere om Israel eller Palestina, så det var dårlig formulert av oss», heter det i pressemeldingen som ble sendt ut i dag.

I pressemeldingen kommer det fram at Copenhagen Pride ikke velger side i konflikten, og at festivalen heller ikke ber partnere om å gjøre det.

«I 2022 introduserte og offentliggjorde vi en etikkpolitikk for å gi partnerskapsprosessen en klarere struktur. Den er omfattende, og er det eneste etiske kravet vi stiller til våre eksisterende partnere, som allerede har sluttet seg til den, samt nye partnere når vi inngår et partnerskap. Copenhagen Pride er stolt av å arbeide med kommersielle partnere og setter pris på de mangfoldige bidragene de gir til våre aktiviteter, til vår organisasjon og til vårt miljø. Vi er oppriktig lei oss for at vi har skapt tvil om disse partnerskapene, og vi vil gjøre vårt ytterste for å skape et fornyet tillitsfullt samarbeid. Vi ser frem til å holde Copenhagen Pride i august i samarbeid med våre verdsatte partnere», heter det i pressemeldingen.

 

Powered by Labrador CMS