Skeive seniorer

Utvider tilbud for skeive seniorer

Bystyret i Oslo skal samarbeide med FRI Oslo og Viken om å etablere møtesteder for Regnbuetreff i flere bydeler enn bydel Grünerløkka.

I flere år har Foreningen FRI og Kirkens bymisjon arrangert Regnbuetreff til glede for skeive seniorer. Her snakker Oslobiskop Kari Veiteberg for oppmøtte på Kampen Omsorg+, der Regnbuetreffene tidligere ble arrangert..
Publisert Sist oppdatert

Senior Regnbuetreff med Foreningen FRI Oslo og Viken er en aktivitetsgruppe drevet av frivillighet. Det var Oslo Senterparti som på onsdagens bystyremøte fremmet forslaget om å samarbeide med FRI Oslo og Viken for å utvide tilbudet.

I dag foregår Regnbuetreffene på Grünerløkka seniorsenter, men bystyret har nå vedtatt å gi skeive seniorer i flere bydeler muligheten til å møtes gjennom det sosiale tiltaket.

– Vi vet at skeive eldre er mer ensomme enn resten av den eldre befolkningen, og mange frykter å bli ensomme eller å måtte gå inn i skapet igjen når de blir eldre. At vi har trygge sosiale møteplasser er kjempeviktig, uavhengig av alder, sier Morten Edvardsen, gruppeleder for Oslo Senterpartis bystyregruppe.

Senterpartiet foreslo at det skulle bevilges 350.000 kroner til tiltaket, mens flertallet landet på 200.000 kroner, forteller Edvardsen.

– Det er kjempebra, og så viktig at vi kan styrke dette tilbudet i flere bydeler. Det vil gjøre det mer tilgjengelig for eldre som ikke lengre er så mobile, et møtested som er nærmere gjør det lettere å delta.

Seniortiltakene i regi av Fri Oslo og Viken (den gang FRI Oslo og Akershus) vant i 2019 Oslo kommunes pris for aldersvennlige tiltak.

Powered by Labrador CMS