Pride

Vinterpride feirer fem år

Vinterpride på Lillehammer starter i dag. – Vi har et variert program for femårsjubileet til hele Norges Vinterpride, sier festivalsjef Kjell-Gunnar Berg Nilsen

Vinterprideparaden på Lillehammer har avgang fra Fabrikken, Løkkagata 9, med oppmøtetid kl. 14 lørdag 24. februar.
Publisert Sist oppdatert

Vinterpride i Lillehammer starter 19. februar og siden går det slag i slag til 25. februar med parade, pridefester, regnbuemesse og en rekke arrangementer. Årets tema er «Love melts ice».

– Jo, nå begynner alt og komme på plass. Vi har et variert program for femårsjubileet til hele Norges Vinterpride, sier festivalsjef Kjell-Gunnar Berg Nilsen til Blikk.

Festivalsjef Kjell-Gunnar Berg Nilsen.

– I år gleder jeg meg selvsagt til alt som skal skje i løpet av uka med både pridefrokoster på hotellene vi samarbeider med, pridekaféen vår som arrangeres på samme sted hvor vi skal ha våre pridefester til helga.

Nilsen vil også nevne regnbuemessen i Lillehammer Kirke på fredagen, og de i år har ny offisiell prideartist.

– ADAM som skal synge vår nye Vinterpride-låt «Welcome To Vinterpride».

Under hele festivalen arrangeres pridekafé på Hygge Restaurant & Bar i Nymosvingen 8. Samme sted arrangeres Vinterpride Eurovision kveld torsdag 22. februar. Det vil bli spilt Eurovision-slagere og det vil bli Melodi Grand Prix Quiz ledet av konferansier Kjell-Gunnar Berg Nilsen og Knut-Øyvind Hagen som er både artist, låtskriver og programleder i NRK.

Fredag 23. februar inviterer Vinterpride til Regnbuemesse i Lillehammer kirke kl. 18.

Kirkens Bymisjon, studentprest HINN, FRI-Innlandet og Vinterpride Lillehammer er med som arrangører sammen med Den norske kirke. Preken ved prestevikar i Gausdal, Trond Klaape, og Salmekameratene bidrar med sang og musikk sammen med Tim Collins.

Samme kveld inviterer Stand Up Lillehammer og Vinterpride til humorshow med Jim Swann, som byr på forestillingen «The End of the Rainbow» på Fabrikken, Løkkegata 9.

Jim Swann holder en forestilling hvor han takler homofobi, kjønnspolitikk og historien om skeive rettigheter. Siden han debuterte i 2012 har han opptrådt på anerkjente Edinburgh Fringe Festival, samt Top Secret Comedy Club og Comedy Unleashed i Storbritannia.

Lørdag 24. februar er den store paradedagen under Vinterpride. Paraden starter fra Fabrikken, Løkkegata 9 kl. 14. Deretter går ruta over Fåberggata og opp Løkkegata og inn i Storgata og til Pride Park i Søndre Park hvor det blir Paradeshow med artister og taler samt noen overraskelser.

– Vi gleder oss spesielt til årets parade på lørdag, hvor jeg selv for første gang blir sittende i en bil, siden jeg var uheldig og falle på isen og knakk ankelen i januar, sier Berg Nilsen.

For fullstendig program og info, sjekk: Kjærlighet smelter is

Powered by Labrador CMS