FRI

Tildelt æresmedlemskap i FRI

Inger Myhre Hansen og Vigdis Bunkholdt er utnevnt til æresmedlemmer av FRI.

f.v. FRI-leder Inge Alexander Gjestvang, Inger Myhre Hansen og Vigdis Bunkholdt.
Publisert

– Inger og Vigdis er to bautaer i vår skeive bevegelse som på ulike, men svært viktige måter, siden 50 og 60-tallet har bidratt i kampen for åpenhet og for skeives rett til å eksistere, sier konstituert leder i FRIs fylkeslag i Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik.

Det var på FRIs landsmøtemiddag 9. november at Myhre Hansen og Bunkholdt ble tildelt æresmedlemskapene.

Alltid aktiv i kulissene, men også synlig aktivist

– Inger er den typen som alltid har engasjert seg, men som sjelden har stått i første rekke ved tildeling av verv i organisasjonen vår. Hun har trivdes med å jobbe i bakgrunnen – og har i kulissene vært en bauta for alle å støtte seg på i kampen for våre rettigheter. Samtidig var og er Inger også aktivisten som gikk i front i de første togene i Oslo, som sto på stand i 1982 på Karl Johan og delte ut Forbundets brosjyre “Hvis alle homofile ble grønne” og så videre, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

Myhre Hansens engasjement er livslangt – og nå i dag har hun blant annet en helt spesiell posisjon som frivillig på senior Regnbuetreff med FRI hvor hun er en viktig miljøskaper.

Kvinnen som banet vei for Kim

Vigdis Bunkholdt var en av de første, om ikke det første kvinnelige styremedlemmet i Det norske forbundet av 1948 (DNF 48) – FRIs forløperorganisasjon – og satt i styret i tre perioder mellom 1958 og 1962. Vigdis er spesialist i klinisk psykologi, og har uttalt at det var vanskelig å lese om seg selv i psykologipensumet at hun led av en sykdom. Hun bestemte seg derfor tidlig i studiet for at hun ikke var syk, men annerledes.

– Vigdis er kvinnen som brøytet vei for Kim Friele. Det tidlige arbeidet før Kim var uvurderlig. For uten Vigdis og Forbundets innsats ville kampen for våre rettigheter blitt satt mange, mange år tilbake. Som aktivt styremedlem i DNF 48 (gjerne bare omtalt som Forbundet) kjempet Vigdis og co mot både biskopene og Kirkemøtets makt – en makt som mente vi skeive var en samfunnsfare av verdensdimensjoner, sier Gjestvang.

– Vi takker både Inger og Vigdis, som begge har tråkket opp stiene foran oss, som begge bidro til at vi kan leve så fritt som vi gjør i dag, sier leder av fylkeslaget FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik.

Powered by Labrador CMS