Laurie Williams og Robyn Love møttes i 2015, som lagkamerater på Storbritannias rullestolbasketlag. Nylig kunne paret avsløre at de har forlovet seg.

Dobbelt så mange skeive i Paralympics

Blant deltakere i De paralympiske sommerleker i Tokyo er 31 åpent skeive. Dette er mer enn det dobbelte av antallet skeive utøvere under lekene i Rio i 2016.

Publisert Sist oppdatert

I går gikk startsskuddet for De paralympiske sommerleker i Tokyo. Blikk har tidligere kunnet rapportere om at minst 131 utøvere i årets Olympiske leker var skeive. Dette tallet har senere blitt oppjustert til 185. Nå knuser også De paralympiske leker alle rekorder.

Ifølge Outsports, er det minst 31 åpent skeive utøvere som skal konkurrere i De paralympiske leker i Tokyo, som avsluttes 5. september.

Dette er mer enn det dobbelte av antallet skeive utøvere under De paralympiske leker i Rio i 2016. Da var Outsports kun kjent med at det fantes the 12 åpent skeive lhbt+atleter.

Kvinner utkonkurrerer menn

De skeive utøverne representerer 10 forskjellige land og 12 idretter. USA og Storbritannia troner øverst, men ni skeive idrettsutøvere hver. Canada følger etter med tre.

Outsports har innhentet informasjonen ved hjelp av journalister og andre kontakter. De advarer om at noen land og idretter er overrepresentert fordi det er der de fleste kontaktene deres bor. Lista forventes å vokse i tiden framover, ettersom mer informasjon om idrettsutøverne fra andre deler av kloden blir tilgjengelig.

Når det er sagt, belyser lista så langt noen interessante statistikker. Det er desidert flest skeive kvinner. Foreløpig er det kun rapportert om én skeiv mannlig utøver: Den britiske dresurrytteren Sir David Lee Pearson, som har vært gullmedalist i dressur hele 11 ganger.

Nesten halvparten av de skeive kvinnene konkurrerer i rullestolbasketball. Dette inkluderer fire utøvere på Storbritannias rullestolbasketlag: Lucy Robinson, Jude Hamer, Robyn Love og Laurie Williams.

Love og Williams kunne for kort tid siden dele nyheten om sin forlovelse. Dette gjorde de på Love's Instagramkonto, med teksten: «Lagkamerater og sjelevenner siden 2015.»

Videre skriver Love: «Jeg tror ikke jeg hadde forbedret meg så raskt hvis hun ikke hadde presset meg så hardt (...). Det har ikke alltid vært grei skuring, men å konkurrere på høyeste nivå under utrolig press, har gjort forholdet vårt sterkt, og jeg kan ikke vente med å konkurrere i Tokyo sammen.»

Det er minst tre ikke-binære utøvere på lista: De australske friidrettsutøverne Robyn Lambird og Maz Strong, og den amerikanske roeren Laura Goodkind.

Lambird delte nyheten om sin Paralympics-kvalifisering på Instagram og skrev:

«Det har vært en sinnsyk, seks år lang reise med mange oppturer og nedturer, men jeg kan virkelig si at det er en drøm som blir virkelig.»

Dette er de skeive utøverne i årets Paralympiske leker:

Kano

Emma Wiggs (Storbritannia)

.

Sykling

Katie Dunlevy (Irland)

Crystal Lane-Wright (Storbritannia)

Kate O’Brien (Canada)

Monica Sereda (USA)

.

Hestesport

Lee Pearson (Storbritannia)

.

Goalball

Asya Miller (USA)

.

Roing

Laura Goodkind (USA)

Josiane Lima (Brasil)

Lauren Rowles (Storbritannia)

Moran Samuel (Israel)

Hallie Smith (USA)

.

Sittende volleyball

Monique Matthews (USA)

.

Svømming

Edênia Garcia (Brazil)

.

Friidrett

Robyn Lambird (Australia)

Maria “Maz” Strong (Australia)

.

Triatlon

Hailey Danz (USA)

Brenda Osnaya (Mexico)

.

Rullestolbasketball

Kaitlyn Eaton (USA)

Babsi Gross (Tyskland)

Jude Hamer (Storbritannia)

Bo Kramer (Nederland)

Tara Llanes (Canada)

Robyn Love (Storbritannia)

Mareike Miller (Tyskland)

Cindy Ouellet (Canada)

Lucy Robinson (Storbritannia)

Courtney Ryan (USA)

Laurie Williams (Storbritannia)

.

Rullestolfekting

Terry Hayes (USA)

.

Rullestoltennis

Lucy Shuker (Storbritannia)

OL-interessert? Les også:

Powered by Labrador CMS