Rosa kompetanse

KrF vil fjerne tilskudd til Rosa kompetanse

KrF-leder Olaug Bollestad sier partiet vil at lærere i norsk skole skal kunne undervise om kjønn og seksualitet. Derfor har de tatt til orde for å fjerne statsstøtten til Rosa kompetanse. «KrF er klinkeklare på to kjønn», sier Bollestad.

«Vi må heller utvide begrepene i stedet for å innføre et tredje kjønn, det løser ikke utfordringene», sier Krf-leser Olaug Bollestad.
Publisert

Et av endringsforslagene i KrFs forslag til alternativt statsbudsjett høsten 2022 var kutt i støtten til tiltaket Rosa kompetanse, som drives av FRI og handler om kursing av ansatte pedagoger i barnehage og grunnskole. Det er et kutt KrF fortsatt står for.

«Vi vil bygge kompetanse inn hos lærere og helsepersonell til å ha kjønns- og seksualundervisning i den norske skolen, mer enn å ha egne organisasjoner som Rosa kompetanse til å gi inn den kompetansen. Vi tenker det skal være lærerne som har den kompetansen. Derfor tok vi vekk støtten til Rosa kompetanse i vårt reviderte, fordi vi mener det skal ligge til skolen selv», sier KrF-lederen i et intervju med Verdinytt.

«Jeg tenker vi har vært for smale i tankegangen om hva det kvinnelige kjønnet er, og hva det mannlige kjønnet er, og tenkt stereotypt om hva som ligger i dem. Du er ikke «guttejente» fordi du liker litt maskuline ting. Vi må heller utvide begrepene i stedet for å innføre et tredje kjønn, det løser ikke utfordringene», sier Bollestad.

Powered by Labrador CMS