Pride

– Det er leit å høre om det Oddvar og Tord har opplevd

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery er opprørt over historien om 11 år gamle Tord som ikke fikk leke med en skolekompis fordi han har to pappaer.

Lubna Jaffery, Kultur- og likestillingsminister
Publisert

Lørdag kunne Blikk fortelle historien om Tord som ikke fikk leke med en skolekamerat. Skolekameratens far mente det var fare for at det skeive parets 11-åring også var homo.

– Han ble satt i en situasjon der han følte at han måtte bevise at han ikke er homofil, for å bli akseptert av en voksen, sa far Oddvar Thorbjørnsen Faltin til Blikk.

– Det er leit å høre om det Oddvar og Tord har opplevd. Dessverre er ikke dette en unik historie. Selv om samfunnet har kommet langt i aksept og inkludering av skeive, er det mange som fortsatt møter fordommer og homofobi, og det er ekstra ille når dette rammer barn. Sånn skal vi ikke ha det, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery i en kommentar til Blikk.

Må bekjempe homofobi

Jaffery er tydelig på at samfunnet aldri kan slutte å jobbe for et trygt og inkluderende samfunn for alle.

– I Norge skal ingen føle og oppleve at de må skjule hvem de er eller hvem de har som pappa eller mamma. Jeg er glad for at Tord har foreldre som står opp for ham og sier ifra når de blir møtt med homofobi, det er viktig at dette kommer fram, da kan vi lettere bekjempe det.

Da Blikk møtte Faltin og sønnen fortalte Tord om hendelsen.

– Det var jo sårende å høre det kompisen min sa at faren hans hadde sagt, sa Tord.

– At kompisen min ikke fikk lov å være med meg fordi jeg har homofile foreldre. Det er jo bare dumt og trist at en voksen mann kan si sånt.

Viktig å heise regnbueflagget

Kultur- og likestillingsministeren forteller at hun har fått med seg at debatter rundt Pride og regnbueflagg igjen har blusset opp

– I Ålesund har debatten rast etter at kommunen nektet skolene å heise regnbueflagg. Denne saken illustrer på en god måte hvorfor det er viktig å heise regnbueflagget, som bidrar til å vise aksept og skape trygghet, sier Jaffery.

 – Som Tord så fint konstaterer: «Og skolen vår heiser regnbueflagget». Den tryggheten til å være seg selv håper jeg alle landets elever kan få møte på skolene sine.

 

Powered by Labrador CMS