Pride

Til krig mot skolesekker

For andre år på rad har Troms og Finnmark fylke spandert skolesekker pyntet med regnbuefarger på alle førsteklassinger. Det vil nyvalgt fylkespolitiker Truls Olufsen-Mehus (KrF) ha slutt på.

Publisert

I to år har Troms og Finnmark fylkeskommune kjøpt sekker med en trekant med regnbuefarger i, og gitt til de rundt tre tusen seksåringene som begynner på skolen. Nå lover KrF-politikeren å kjempe for at Finnmark ikke skal fortsette praksisen.

Han lanserte dette som en av kampsakene på fylkesnivå i en Facebook-post kort tid før valget. «Fortsatt kjører Troms og Finnmark Fylkeskommunes politiske ledelse på med politiske Pride-symboler som deles ut på 6-åringenes skolesekker. Selv etter ganske heftige protester fra foreldre, bryr ikke Ap, SV og Sp seg om alle vi som vil ha skolesekker og klasserom uten politiske symboler», skrev han.

«Vi kan ikke ha politiske symboler på skolesekkene til førsteklassinger. Dette er en av sakene jeg vil gå raskt i gang med å jobbe med», sier Truls Olufsen-Mehus (KrF) til Verdinytt.

Powered by Labrador CMS