Urix

Saksøker Florida etter undervisningsforbud

Bare tre dager etter signeringen av «Don’t Say Gay»-loven er guvernør Ron DeSantis allerede i hardt vær.

I forrige uke feiret byen Tampa i Florida Pride. «Don’t Say Gay»-loven møtte tydelig motstand fra flere av de oppmøtte.
Publisert

En gruppe lhbt+organisasjoner, foreldre, lærere og elever har tatt ut et føderalt søksmål mot Floridas guvernør Ron DeSantis og statens skolestyre. De mener den nylig vedtatte «Don’t Say Gay»-loven vil «stigmatisere, slette og tvinge lhbt+personer i Floridas offentlige skoler til taushet.»

– Florida fornekter, overfor en hel generasjon, at lhbt+personer eksisterer og er likeverdige. Dette er et forsøk på å kontrollere unges tanker gjennom statlig sensur, og å forminske lhbt+personers liv gjennom å fornekte deres virkelighet. Det er grovt maktmisbruk, skriver gruppen i en samlet uttalelse.

Equality Florida er en av organisasjonene bak søksmålet. De uttaler at målet er å stoppe loven før den trer i kraft 1. juli i år.

– Vi har lovet å forsvare alle elevers rett til et sunt miljø å lære og utvikle seg i, og at alle foreldre skal føle at deres familier er inkludert, skriver organisasjonen om søksmålet.

Floridas guvernør Ron DeSantis fordømmer søksmålet og sier at organisasjonene ønsker å «nekte foreldre deres rettigheter».

– Vi vil forsvare foreldres rett til å beskytte sine små barn mot seksuell trakassering på skoler i Florida, sier en talsperson for guvernøren.

Powered by Labrador CMS