Morten Hegseth og Terje Strømdahl møtes til syndig samtale

Litteraturhuset i Oslo inviterer til samtale om den kritikerroste tv-serien «It's a Sin».

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år tok HBOs kritikerroste tv-serie «It's a Sin» tok seerne med storm. Serien følger blant karakterene Ritchie, Colin, Roscoe og Jill i bokollektivet «The Pink Palace» på 80-tallet i London.

– Jeg ønsket å vise hva som skjedde på 1980-tallet, ikke fra aktivistenes side, slik andre filmer og serier har gjort det, men fra vanlige gutters perspektiv. De fem episodene dreier seg om sex, party og moro, slik livet er for mange unge, men med aids som bakteppe, fortalte manusforfatteren og tv-produsenten Russel T Davies til Blikk i et intervju tidligere i år.

«It's a Sin» forteller historien om aids-epidemien sett gjennom vanlige, unge menneskers øyne. Det er en trist historie, men den oser også av livsgnist og glede.

Hvordan går det an å lage så mye feelgood mens homofile menn dør som fluer? Hvordan skildrer serien familiestrukturer, det engelske klassesamfunnet, skammen over å leve skeive liv? Lørdag 19. juni inviterer Litteraturhuset til Pride-samtale mellom skuespiller Terje Strømdahl, journalist og programleder Morten Hegseth og dramaturg Tone Johnsen.

Terje Strømdahl er skuespiller og gjorde en uforglemmelig innsats i Tony Kushners mesterverk «Engler i Amerika» på Nationaltheatret i 2019. Handlingen i teaterstykket er lagt til samme tid som «It's a Sin», men i USA. Strømdahl, som selv er skeiv, opplevde også hiv- og aids-krisa i det norske homomiljøet på 80-tallet.

Tone Johnsen har jobbet med serier som «Heimebane», «Snøfall», «Jenter» og «Lykkeland». Hun er stor fan av «It's a Sin», som hun mener er en av de ubestridt beste seriene de senere årene.

Morten Hegseth sier «It's a Sin» fikk ham til å snakke seg varm om både pandemihåndtering og hvordan HIV og AIDS fremdeles preger det norske homomiljøet i dag, i 2021.

Litteraturhuset, lørdag 19. juni kl. 12, Wergelandsveien 29.

Les mer om arrangementet på oslopride.no og Litteraturhusets nettside.

Powered by Labrador CMS