Masseskytingen

Matapours fengsling forlenget – uten isolasjon

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) er i Hordaland tingrett varetektsfengslet i fire nye uker. Dette er første gang Matapour slipper ut av isolasjon siden han ble pågrepet av politiet etter terroraksjonen.

Publisert

Zaniar Matapour (43), som er siktet for terrorskytingen utenfor London Pub og Per på hjørnet natt til 25. juni, har vært varetektsfengslet i full isolasjon siden pågripelsen samme natt som angrepet.

Nå velger politiet å oppheve både isolasjonen og medieforbudet.

«Han samtykker til videre fengsling, såfremt politiet reduserer begjæringen fra åtte til fire uker. Jeg legger til grunn at Hordaland tingrett behandler begjæringen i kontorforretning i dag, sa Matapours forsvarer», advokat Bernt Heiberg, til NTB før tingrettens kjennelse.

«Han vil fortsatt sitte varetektsfengslet med brev- og besøksforbud», sier Heiberg.

11. oktober forlenget Oslo tingrett restriksjonene til mannen i 30-årene som for to uker siden ble varetektsfengslet siktet for medvirkning til terrorhandling etter skytingen i Oslo sentrum 25.juni. Mannen i 40-årene som også ble fengslet i samme sak, har samtykket til at spørsmålet om forlengelse av hans restriksjoner behandles skriftlig av Oslo tingrett.

I en pressemelding fra 11. oktober skriver politiet at norske myndigheter har et tett og godt samarbeid med pakistanske myndigheter om pågripelsen av Arfan Bhatti. Utover dette har ikke politiet ytterligere informasjon per nå.

Les også:

Powered by Labrador CMS