Urix

Homofil mann (35) myrdet i Malmø – politiet utelukker ikke «datingfelle»

En homofil mann ble myrdet i Malmø i juli. Politiet undersøker om han ble lurt ut på stevnemøte av gjerningspersonen.

35-åringen ble funnet død i en leilighet i Bures gata 16 i bydelen Hyllie i Malmø. Leiligheten ble så påtent.
Publisert Sist oppdatert

22. juli ble en 35 år gammel mann ble funnet død i leiligheten sin i Bures gata 16 i Malmø. Den avdøde ble funnet da politiet rykket ut til leiligheten etter melding om at den sto i brann.

35-åringen levde ifølge politiet i Malmø «et rikt sosialt liv med mange venner». Han var åpent homofil og på grunnlag av dette utelukker ikke politiet hatkriminalitet som motiv i saken.

Ifølge Sydsvenskan undersøker politiet nå om mannen ble lurt inn i en «datingfelle» av gjerningspersonen eller gjerningspersonene. I en pressemelding ber politiet om tips fra befolkningen.

«Han var veldig glad og åpen. En sånn som pratet med alle mennesker», sier en venn av 35-åringen til QX.

Vennen sier 35-åringen var en «karaokeelskende mann» som jobbet med mennesker og at han pleide å oppholde seg på baren karaokebaren Azalee i Malmø. Dette skal også ha vært siste sted vennen så 35-åringen, en uke før han ble myrdet.

«En venn av oss hadde fylt år, så vi traff hverandre der. Vi pratet litt den kvelden og alt virket bra i livet hans. Han hadde begynt å date noen som han hadde truffet i tilknytning til Pride og han var glad», sier vennen.

«Jeg ble sjokkert av at det her har skjedd ham. Jeg har vanskelig for å tenke meg at han ble oppfattet som provoserende for noen. Han var litt kjent i miljøet, men ikke for allmennheten.»

Vennen forteller til QX At han har blitt mer forsiktig med hvem han møter på Grindr etter hendelsen. Blant annet inviterer han ikke menn hjem til seg, men treffer dem i stedet i offentligheten.

«Det setter litt skrekk i en, at en i miljøet myrdes på denne måten. jeg har hørt fra andre her nede at de også er urolige.»

Powered by Labrador CMS