Go Tae-seob
Go Tae-seob

Verdens første skeive K-pop idol

Holland omtales som verdens første skeive K-pop idol.

Publisert Sist oppdatert

Koreanske Go Tae-seob, bedre kjent under artistnavnet Holland, omtales som verdens første skeive K-pop idol. Tittelen fikk Holland etter at han slapp debutalbumet «Holland» i januar i fjor, som forøvrig fikk gode kritikker og fenget K-pop fansen.

K-pop er en forkortelse for Korean popular music, altså popmusikk med sterk tilknytning til Sør-Korea. Begrepet er diffust, for selv om majoriteten av musikkproduksjonen foregår i Sør-Korea, og de fleste artistene har et koreansk opphav, produseres musikken til mange av de største artistene utenfor landet.

Sjangeren fikk kraftig oppsving i 1992 og ble populær i Kina, Japan, Taiwan, Hongkong og Sørøst-Asia. I 2000 fikk Vesten ørene og øynene opp og K-pop er stort i USA og i Europa.

23-åringen Go Tae-seob startet å lage musikk etter å ha blitt utsatt for mobbing på skolen. Han er enebarn og foreldrene fant ut at sønnen er homo etter å ha lest et intervju med han. Selv var han ikke hjemme, men sendte et brev til mor og far da han forsto at «katta var ute av sekken». I brevet forklarte han alt og foreldrene svarte med aksept og omsorg, uvitende om sønnens mobbehistorie på skolen som følge av at han er homofil.

I dag studerer han ved Seoul Institute of Arts og legger sin sjel i karrieren som artisten Holland. Det ser ut til at K-pop sjangeren er åpen også for skeive. Det viste seg allerede med Hollands debutsingel «Neverland» i januar 2018. Da musikkvideoen ble sluppet på YouTube, tok det kun 20 timer før den hadde én million visninger. Det hører med til historien at den ble merket med aldersgrense 19 år i Sør-Korea fordi Holland kysser en gutt i videoen.

Hollands nye singel «Nar_C» ble sluppet 31. mars, og musikkvideoen til den portretterer også skeiv kjærlighet, noe som får fansen til å hylle Holland i kommentarfeltet på YouTube.

Powered by Labrador CMS