Orville Peck.
Orville Peck.

Skeiv cowboy med maske

Noter navnet Orville Peck først som sist. Denne queer-cowboyen vil være på alles lepper om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Låta og musikkvideoen «Dead of Night» har gått sine seiersrunder på skeive musikknettsteder og Orville Peck er nå klar for å erobre verden.

At Orville Peck velger å skjule identiteten sin bak en maske, er med på å løfte artisten over i et mystisk univers hvor ingenting er slik det ser ut til å være. Et grep som har fungert bra for artister som Kiss, Slipknot, Daft Punk, norske Kamferdrops og svenske Ghost.

Å finne sin stemme

Orville Peck slipper debutalbumet «Pony» i slutten av mars og lover en samling historier som spenner fra hjertesorg til hevn, alt med en cowboys følelser og med røtter godt plantet i countrymusikken.

Skeive countryartister er en liten og eksklusiv klubb. Å være skeiv på landsbygda, langt fra New York og andre storbyer, er heller ikke historier vi hører ofte.

«Men de fleste «queer stemmene» som kommer fra New York og andre steder, har som oftest vokst opp i små samfunn rundt om i USA. Det som er vanskelig med å være annerledes og en outsider i små samfunn er følelsen av å ikke ha en stemme. Jeg tror mange skeive artister bruker de følelsene i kunsten sin», sier Orville Peck i et intervju med det britiske homomagasinet QX.

Outsidere og skurker

I låtene på «Pony» presenteres vi for et galleri av samfunnets utskudd, i mange former. Her finnes både hustlers, cowboys, sexarbeidere, strippere og annet fnask.

«Utskudd fascinerer oss, gjør de ikke? De stereotype utskuddene og karakterene vi ser i westernfilmer, i tegneserier og i litteraturen, finnes og eksisterer rundt oss. Jeg inspireres som oftest av anti-heltene. Jeg liker skurkene og utskuddene bedre enn heltene», sier det skeive maskefjeset til QX.

«Pony» er i salg nå.

Powered by Labrador CMS