Hatkrim

Over 10 000 har svart på politiets lhbt+undersøkelse

Etter masseskytingen 25. juni har politiet opplevd massiv respons på sin undersøkelse om lhbt+personers erfaringer med politiet.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen foregikk både på nett og under Oslo Pride på Politiets stand i Pride Park. Etter masseskytingen utenfor London Pub og Per på hjørnet natt til lørdag 25. juni tok undersøkelsen av på nett.

Før skytingen hadde et par hundre personer svart på undersøkelsen. Tirsdagen etter skytingen hadde antallet svar steget til 4000. I løpet av sommeren har totalt 10 000 personer sendt inn sine svar. Det opplyser seniorrådgiver i politiets IT-tjenester, Mona Hovland Jakobsen, til Blikk.

Diskuterer videre strategi

Politiet har ennå ikke gått ut med informasjon om hva respondentene i undersøkelsen har svart.

Resultatene blir viktige for politiets videre arbeid med lhbt+personer etter en dramatisk sommer hvor antallet anmeldte hatkrimsaker har eksplodert.

Ifølge tall fra Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet har det kommet nesten like mange anmeldelser om hatkriminalitet mot skeive på én måned som hele resten av året.

Ønsker dialog

Undersøkelsen, som er anonym, er fremdeles tilgjengelig på nett. Den har som hensikt å gi politiet «mer kunnskap om hvordan bli et bedre politi for LHBTIQ+-innbyggere i Norge». Respondentene skal svare på spørsmål som «Hvilken tillit har du til at politiet ivaretar behovene til LHBTIQ+ innbyggere i Norge?» og «Hva er din mening om at politiet deltar på Pride-arrangementer?».

– Vi vil benytte innsikten til å finne ut av hvilken tillit disse miljøene har til politiet generelt, hvilken oppfatning og opplevelse de har av de tjenestene vi har levert – og det viktigste av alt; hvilke forventninger har de til politiet i fremtiden, sa Ida Melbo Øystese, politimester i Øst politidistrikt til Blikk i juli da hun ble spurt om undersøkelsens hensikt.

– Politiet ønsker å ha en kontinuerlig dialog med det skeive miljøet slik at vi kan levere bedre tjenester. Vi må lytte og lære – involvere de - og ikke minst bygge opp kunnskap og kompetanse i politiet rundt hvilke spesielle utfordringer disse miljøene står i.

Powered by Labrador CMS