Den «håpløse romantikeren» har truffet hjertet til lyttere over hele verden siden han slapp debut-EPen «Lost In The Light» i 2015
Den «håpløse romantikeren» har truffet hjertet til lyttere over hele verden siden han slapp debut-EPen «Lost In The Light» i 2015

LAUV UNDER REGNBUEN

Den amerikanske artisten Lauv er en skeiving verdt å holde øye med på nyåret. I mai kommer han til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Bak artistnavnet Lauv finner vi 25 år gamle Ari Staprans Leff fra San Francisco. Nå bosatt i Los Angeles, har han gjort seg kjent og ettertraktet som låtskriver, og har levert hitlåter til en rekke artister som Charli XCX-låta «Boys» (2017), en hit som endte på mange «Årets beste»-lister.

Den eksistensielle Lauv er lilla, den håpløst romantiske Lauv er blå

Lauv

I slutten av januar slapp Lauv «I’m So Tired …» sammen med australske Troye Sivan. Låta som er hentet fra det kommende debutalbumet «How I’m Feeling», og har over 500 millioner spillinger på strømmetjenester som Spotify og Tidal.

KJÆRLIGHETSRYKTER

Samarbeidet satte fart på rykter om et kjærlighetsforhold mellom de to. At Troye Sivan kalte Lauv «sin nye kjæreste» på Twitter, var å helle bensin på ryktebålet. Men så i februar i år kunne Sivan en gang for alle legge all sladder død. I en Twitter-post la han ut et bilde av seg selv og kjæresten Jacob Bixenman, og skrev: «3 years today. luckiest boy alive. Love you lots».

Jeg har skapt seks ulike karakterer som skal oppsummere identiteten min

Lauv

Lauv fulgte opp med sporene «Drugs & The Internet» og «Feelings», samt singelen «Sad Forever» som Lauv skrev i en periode da han slet psykisk. Han ga inntektene fra singelsalget til organisasjoner som jobber med mental helse.

Så langt i år har han vært travelt opptatt med debutalbumet og en forestående turné, som tar han til Oslo og Sentrum Scene i mai. Før den tid slippes «How I’m Feeling», et album som ifølge artisten selv er et verktøy han bruker for å gå inn i en ny æra:

«Albumet handler om å omfavne ulike personligheter og egenskapene vi har. Jeg har skapt seks ulike karakterer som skal oppsummere identiteten min. Den eksistensielle Lauv er lilla, den håpløst romantiske Lauv er blå, den merkelige Lauv er grønn, positive Lauv er gul, Lauv som fuckboy er oransje, mens krydder-Lauv er rød».

TIL SENTRUM SCENE

I tillegg til å samarbeide med Troye Sivan, har Lauv også med andre skeive artister på albumet. Den britiske genderqueer-artisten Anne-Marie er med på låta «Lonley». Den har over 125 millioner spillinger på strømmetjenester, og har tronet på toppen av listene i Storbritannia i over to måneder, godt hjulpet av å være en del av soundtracket til Netflix-serien «13 Reasons Why».

Nylig slapp Lauv nok en singel fra «How I’m Feeling» som i alt har hele 21 låter. «Sims» er ifølge Lauv en virkeliggjøring av personlighetene han presenterer på albumet.

«Jeg har aldri vært mere stolt av et prosjekt enn dette. Med «How I’m Feeling» er jeg helt meg selv, for aller første gang».

Albumet slippes 6. mars og Lauv besøker Oslo og Sentrum Scene 28. mai.

Mer info: lauvsongs.com

Powered by Labrador CMS