Beyoncé og Jay-Z

GLAAD-pris til Beyoncé og Jay-Z

Ekteparet fikk prisen for sitt engasjement for lhbtqi-rettigheter.

Publisert Sist oppdatert

Under årets GLAAD Media Awards i Los Angeles i mars ble artistparet Beyoncé og Jay-Z tildelt Vanguard Award, en pris som hvert år gis til en eller flere som har utmerket seg som lhbt-allierte.

Beyoncé holdt en følelsessterk takketale og dedikerte prisen til onkelen Johnny, som ifølge Beyoncé var en nøkkelfigur i livet hennes: «Han var den mest fantastiske homofile mannen jeg noensinne har kjent. Han hjalp til med å oppdra meg og søstrene mine. Han var modig og stolt i en tid som ikke viste mye aksept», sa Beyoncé til en fullsatt sal.

Stjerneartisten snakket også om onkel Johnnys hivstatus: «Å være vitne til kampen han slåss mot hiv var grusomt og vondt og jeg bare håper at hans kamp har vært med på å gjøre livene for unge skeive litt lettere. Lhbtqi-rettigheter er menneskerettigheter», slo Beyoncé fast.

Ekteparet fikk prisen for sitt engasjement for lhbtqi-rettigheter. Beyoncé har støttet skeives sak i en årrekke. Hun er en av dem som har brukt stjernestatusen sin til å snakke ut mot diskriminering og anti-lhbtqi-lover i ulike stater i USA. Hun har også brukt skeive i en rekke musikkvideoer, som «Formation» og «All Night».

På turneen «The Formation World Tour» i 2016 dedikerte hun hver kveld låta «Halo» til ofrene og de overlevende etter massakren på nattklubben Pulse i Orlando i juni 2016.

Ektemannen Jay-Z er også en alliert og i fjor mottok moren hans, Gloria Carter, GLAAD-prisen Special Recognition Award for å være et forbilde for voksne svarte lesbiske kvinner. Jay-Z har fortalt moras historie i låta «Smile».

Powered by Labrador CMS