Girlpool
Girlpool

Girlpool rules, ok!

Albumet «What Chaos Is Imaginary» er et vitnesbyrd om frakoblingen som kan oppstå mellom kropp og sinn, og selvaksepten som trengs for å komme seg gjennom utfordringene.

Publisert Sist oppdatert

Indie-rockbandet Girlpool fra Los Angeles er ute med det nye albumet «What Chaos Is Imaginary» og har på veien blitt et nytt band. Girlpool med Cleo Tucker på gitar og vokal og Harmony Tividad på bass og vokal, slapp debut-EPen «Girlpool» i 2014. Plata ble gitt ut på nytt på selskapet Wichita Recordings samme år, noe som ga duoen et større publikum. Debutalbumet «Before the World Was Big», kom året etter og ga Girlpool mange gode kritikker. I 2017 slapp de albumet «Powerplant», som også ble en favoritt hos kritikerne.

Det ferske albumet markerer ny giv og ny identitet, i alle fall for Tucker som kom ut som trans i mai i fjor. På «What Chaos Is Imaginary» hører lytterne hvordan kroppen hans har endret seg. Nå har han en mørkere stemme, takket være hormoner, og identiteten som mann har funnet veien inn i musikken til Girlpool.

«Vi er begge interessert i å kommunisere på en ærlig måte og også leve livene våre ærlig. For meg er det veldig naturlig å snakke om erfaringene mine, på den måten jeg finner det lettest», forteller Tucker i et intervju med magasinet i-D.

Han synger nå med dyp og mørk røst som var en utfordring i begynnelsen.

«Jeg tok et steg bakover og sluttet å synge på hver eneste konsert. Det var så utmattende og jeg mistet pusten. Endringene kom så kjapt etter at jeg begynte med hormoner», forklarer Tucker som har falt til ro med sin nye røst.

«Jeg har klart å skape meg et nytt og behagelig stemmeregister på nye låter, men de gamle byr fortsatt på utfordring».

Albumet «What Chaos Is Imaginary» er et vitnesbyrd om frakoblingen som kan oppstå mellom kropp og sinn, og selvaksepten som trengs for å komme seg gjennom utfordringene. Noe som kommer fram i låta «Hire».

«Det er en sang full av håp, om å komme seg fri fra selvhat etter å ha følt seg fanget og hjemsøkt», sier Tucker.

Girlpool spiller på Roskildefestivalen i Danmark i slutten av juni og begynnelsen av juli.

Powered by Labrador CMS