Den muslimske lhbt-aktivisten Numan Afifi er bekymret for utviklingen i Malaysia.

Skeive hjem overvåkes

Malaysias sivile lover er etterlevinger fra kolonitida, og støtter opp under samme menneskesyn

Publisert Sist oppdatert

REGJERINGENS REDSEL for å miste konservative velgere er ifølge skeive i Malaysia, en av årsakene til at trakassering av lhbt-personer øker uten at det får konsekvenser for de som står bak. Redselen har økt ytterligere etter at fem menn nylig ble erklært skyldige i å ha forsøkt å ha sex med hverandre. Minst en av dem er allerede mishandlet i fengselet. Malysia praktiserer både muslimsk rett og sivilrett, og de fem ble dømt av en muslimsk domstol.

«Dette er ekstra urovekkende fordi det vitner om en trend der private hjem overvåkes for så å invaderes av religiøse myndigheter. Måten mennene ble behandlet på er ydmykende, pluss at det styrker oppfatningen om at homofile er unormale», sier den muslimske lhbt-aktivisten Numan Afifi.

Malaysias sivile lover er etterlevinger fra kolonitida, og støtter opp under samme menneskesyn. Motstanderne av den politiske alliansen, Pakatan Harapan, som fikk regjeringsmakt etter løfter om økt fokus på menneskerettigheter, har hatt stor suksess med å hevde at den ignorerer befolkningens ønsker om konservative lover. For å beholde regjeringsmakta, har alliansen i økende grad lukket øynene for grove angrep på lhbt-personer. «I dette landskapet er skeive livredde og uten beskyttelse, og føler seg lurt», sier James Chin ved Asia-instituttet ved University of Tasmania.

Kilde: Nikkei Asian Review

Powered by Labrador CMS