Intervju

Forfatteren Thomas Korsgaard ser ikke på seg selv som noe forbilde. Men han håper han kan inspirere andre. Det er også flere som forteller ham at de har begynt å lese igjen etter å ha lest bøkene om Tue.

Thomas Korsgaard må hele tida søke seg vekk fra angsten

Publisert

VINDUET I DET ærverdige rommet står på gløtt. I vinduskarmen ligger en røykpakke. Askebegeret er halvfullt. Ifølge representanten for forlaget Bonnier er Thomas Korsgaard (29) den eneste som får lov til å røyke i lokalet.

Blikk møter den bestselgende danske forfatteren mens han er på et kort Oslo-besøk i forbindelse med at hans tredje bok om den homofile Tue gis ut på norsk. I «En måtte nok ha vært der» møter leseren 17-åringen idet han blir kastet ut av leiligheten i København etter å ha rømt fra skrinne kår på Jylland for å søke lykken i storbyen. En historie som har mange fellestrekk med forfatterens egen. Korsgaard er imidlertid rask med å understreke at fortellingen hans er fiksjon. 

– For så vidt er Tue meg, men det er jo alle romanfigurene. Jeg gir dem trekk og karakteriska som jeg selv har, for å gjøre dem levende. 

Utenfor normen

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS