Helt agurk: Vegard Kristiansen Kvaale

Publisert

Journalist Vegard Kristiansen Kvaale har plenty å velge mellom i storbyen New York. Båtliv, fjellet og tur til Danmark blir det også tid til i sommer.

Navn

: Vegard Kristiansen Kvaale

Alder

: 32

Gjør

: USA-korrespondent for Dagbladet

Hva skal du gjøre i sommer?

Jeg skal jobbe en stor del av sommeren i USA, og jeg skal ha et par uker ferie hjemme i Norge. Da skal jeg bruke tida på å treffe venner og familie som jeg ser altfor sjelden ettersom jeg holder til i New York. Jeg håper det blir tid til båtliv i Hvalerskjærgården, noen dager i Oslo, en tur til fjells og en tur til Danmark.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Akkurat nå tror jeg kanskje noen ville bli litt overrasket over at jeg har fulgt så mye med på fotball-VM. Jeg har til og med nesten overrasket meg selv.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Her i New York er takrestauranter- og barer perfekt om sommeren. Les Bains på toppen av Standard Hotel er et godt alternativ. Ellers er det mildt sagt et solid utvalg av restauranter og utesteder å velge mellom i bydeler som East og West Village, Chelsea og Hell's Kitchen. Hvis jeg ønsker å komme meg litt ut av byen og oppleve strandliv, drar jeg gjerne til Fire Island. Når jeg er i Oslo er det obligatorisk med minst en tur innom London. Men om sommeren er jeg også veldig glad i å komme meg litt ut i naturen.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Alle burde ha en porsjon homofili i seg eller i hvert fall rundt seg. Her i USA sammenliknet for eksempel nylig Texas-guvernør og tidligere republikansk presidentkandidat, Rick Perry, homofili med alkoholisme. Han og en rekke andre konservative hadde kanskje forstått mer om hva det dreier seg om dersom de hadde hatt mer synlig homofili i sin nære familie og omgangskrets.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Båten min, hvis det kan regnes som en dings.

Favoritt-app på mobilen i sommer?

Som ellers i året er det trolig Facebook og Spotify som blir mest brukt.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Jeg har ikke hatt ferieopplevelser som har vært så forferdelige. Med bra reisefølge blir de fleste ferier som regel en suksess, men jeg er ingen stor fan av charterturer og organiserte gruppereiser.

Hit drar jeg gjerne igjen?

Jeg liker å dra til nye steder, men for eksempel Tulum i Mexico er sted det er verdt å besøke igjen. Nydelige strender og mat og en særdeles avslappet atmosfære. Jeg er også veldig glad i byer som Berlin og San Francisco.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

De må få se både skjærgård og fjell. Også bør de få oppleve parklivet i Oslo, og kanskje en tur til gamlebyen i hjembyen min Fredrikstad.

Hva vil du ikke vise frem?

De skal få slippe å være med på en svett tur til et overfylt Ikea en lørdag i juli.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Stephen Fry, som har laget dokumentarer fra store deler av verden, kunne nok ha sørget for en spennende og overraskende tur.

Hva leser du i sommer?

Masse aviser og blader og noen bøker. Leser Philip Roths «Portnay's Complaint» akkurat nå.

Favorittsommerlåt?

«Öppna landskap» av Ulf Lundell og «Happy» med Pharrell Williams.  

Powered by Labrador CMS